BunyVerse
My cart (0) 0

Музикални ПроЗрения в Сарафово

EVENT

event takes place

Музикални ПроЗрения в Сарафово Улица Брацигово 14, 8016 Бургас, България

13 September 2020

13 Sep 10:00 Улица Брацигово 14, 8016 Бургас, България

Концерт на Основно Ветрове
+ безплатен музикален клас за деца
====
На 13.09 в залата на читалище Ангел Димитров в Сарафово ще се проведе завладяващ етно концерт и музикален клас за деца. Това ще е първото изпълнение в Бургас на Основно Ветрове – музикален проект съставен от едни от най-видните експериментатори с български и международен фолклор. Концертът потапя публиката в недрата на българските корени, природа и същност, но добавя и множество етно музикални вдъхновения от цял свят. Публиката ще се наслади на звуците на изключителни инструменти като индийски ситар, арменски дудук и още много.

Вратите отварят в 19:00.
Началото на концерта е в 19:30, а билети са налични онлайн на www.bilet.bg

Музикалният клас, който цели да приобщи зрящи и незрящи младежи, ще се състои от 13:00. В една приятелска среда участниците ще могат да общуват с музикантите, за да научат историята и характерностите на причудливи инструменти от Европа, Азия и Африка. Водещи на музикалния клас ще са не само група Основно Ветрове, но и перкусионистите Деян Петров – Дицата, Невен Кидеров – Бат Невен и Асен Хайдутов. В срещата ще се развие чувството за усет на музиката, за ритмичност и за лекота в общуването. Чрез нагледни примери с музикалните инструменти и с много практическо звукоизвличане ще създаде общностно и творческо чувство в прекрасния квартал Сарафово.

За информация за концерт и музикалния клас, моля звънете на 0894 585 200 или пишете на fdemirev@gmail.com !

Събитията са част от проекта “Музикални ПроЗрения в Сарафово” на сдружение Концерти.бг. Проектът е съфинансиран от Община Бургас.