BunyVerse
My cart (0) 0

-

00:00

  Концерт ~ Любов и Истина ~ в Пловдив

  EVENT

  event takes place

  Концерт ~ Любов и Истина ~ в Пловдив БНР - РРС Пловдив

  13 May 2022

  13 May 16:30 БНР - РРС Пловдив

  Каним Ви на Концерт ,,Любов и Истина”, вдъхновен от Тишината в Музиката – в Пловдив!

  Отново с радост ще споделим Музиката на Душите с всички Ви.
  Нека заЕдно се свържем истински, в Същността. Ще Ви представим Авторска музика и поезия, вдъхновена от мистичните суфи. Музика, извираща от Сърцата, танцуващи в Екстаза на Любовта!
  Разцъфване в чистотата на свещената поезия на суфите, която ни среща в едно общо музикално пътуване.

  Братята Емрах и Реджеп Якъбови – са композитори, художници, певци, музиканти и творци в широк спектър. Животът, музиката, поезията, изобразителното им изкуство докосват Сърцата и Душите със своята истинност, дълбочина, чистота и хармония. Песните им са мощен лъч светлина, от Бога и към Бога. Музиката и картините на Реджеп и Емрах ни припомнят кои сме всъщност.

  Сестрите Йоана и Боряна Апостолови – ДевиРа с гласовете си носят чистота и сила, присъствие и безвремие, смирение и докосване до най-фините струни на чувствителността.
  Двете сестри преплитат гласове, за да сътворят пъстра шевица от слово и музика, която извира от вътрешното начало. Пеейки, разказват хилядите истории, сливащи се в една нишка на човешкия път към Божието откровение.

  Музиката на Петър и Константин извира от най-дълбока древност и среща в себе си песенната традиция на народите отблизо и далеч. В общия си творчески проект, двамата свободно се гмуркат в световния фолклор, търсейки пресечните му точки в различни форми. Авторските им песни изгряват в единство с божествената музика и поезия на суфите, която ги среща на пътя – откровение с Емрах и Реджеп, Боряна и Йоана.

  Очакваме Ви в Петък – 13 май от 19.30 часа, в залата на Първо студио на БНР – Пловдив.

  Вход: Дар-е-Ние