BunyVerse
My cart (0) 0

-

00:00

  Дървото на влюбените – концерт на Основно Ветрове, Емрах, Реджеп и Ая

  EVENT

  event takes place

  Дървото на влюбените – концерт на Основно Ветрове, Емрах, Реджеп и Ая Национален студентски дом

  25 February 2022

  25 Feb 17:00 Национален студентски дом

  “ ДЪРВОТО НА ВЛЮБЕНИТЕ “

  Концерт, вдъхновен от словото, поезията, песните и живота на истинските Влюбени, изгубени във Възлюбения – Мевляна Джалал ад-Дин Мухаммад Руми, Юнус Емре, Влюбения Вейсел и други суфи поети на мистичния ислям, отдали се на Любовта към Бога. Нека “Дървото на Влюбените” не спира да дава своите цветове и плодове.

  “Любовта отне всичките ми практики
  и изпълни ме с поезия.
  Опитах се тихичко да си повтарям:
  “няма сила освен твоята”,
  но не можех,
  трябваше да пляскам и да пея.

  Аз бях уважаван, добродетелен, стабилен,
  но кой би устоял
  на този силен вятър
  и да помни тез неща?
  Планината ехото поема
  дълбоко вътре в нея.
  Така и аз гласа ти пазя…”

  Руми

  Каним Ви на концерт, посветен на Любовта. На вярата. На влюбените, изгубени във Възлюбения.

  Музика, вдъхновена от дълбокото търсене на Истината в Бога.

  Реджеп, Емрах, Ая, Петър, Константин и Катя в съвместен концерт.

  Реджеп, Емрах и Ая са композитори, певци, музиканти и творци в широк спектър. Музиката, поезията, изразителността им докосва сърцата и душите със своята истинност, дълбочина, чистота и хармония. Тя е съвременна свещена музика, от Бога и към Бога. Братята Емрах и Реджеп Якъбови са композитори, мултиинструменталисти, певци, художници. Ая
  е светлият, нежен глас, който окрилява и извисява творчеството им. Музиката и картините на Реджеп и Емрах ни припомнят кои сме всъщност, вътре в нас.

  Музиката на Основно Ветрове извира от най-дълбока древност и среща в себе си песенната традиция на народите отблизо и далеч. Музикантите Петър Йорданов – Бъни и Константин Кучев свободно се гмуркат в световния фолклор, търсейки пресечните му точки в различни форми. Хандпан и рафдръмът, кахонът, джембето и различните видове перкусии на Бъни се съчетават с лупър и звукови процесори в едно неповторимо звуково пътешествие заедно с акустичните инструменти на Константин Кучев – цигулка, гъдулка, хърди-гърди, индийски ситар.

  Екатерина Иванова е певица, музикант и композитор. Участва в множество музикални проекти от дете, като концертни турнета на Фамилия “Тоника” и Тони Димитрова, конкурси и фестивали. Записва и изпълнява на живо заедно с Илко Биров, Джейми МакДоналд. Катя притежава изключителна дарба да пресъздава с гласа си орнаментиката на музика от различни стилове, включително арабски и азиатски фолклор. Свири на китара и укулеле.

  Реджеп, Емрах, Ая, Петър, Константин и Катя ще преплетат музиката си в една хармония на Любовта на 25 февруари от 19 ч в Камерна зала на Национален студентски дом.

  Събитието ще се проведе при спазване на актуалните здравни норми.

  Вход: 25 лв.
  Място: Камерна зала в Национален студентски дом.

  Очакваме Ви, приятели!