BunyVerse
My cart (0) 0

-

00:00

  ДУНАВСКИ ЗАЛЕЗ

  EVENT

  event takes place

  ДУНАВСКИ ЗАЛЕЗ Сцената на кея между двете детски площадки

  29 June 2021

  29 Jun 17:00 Сцената на кея между двете детски площадки

  МД „Елиас Канети“ и Гьоте институт Представят ДУНАВСКИ ЗАЛЕЗ

  Със специално подготвен концерт слагаме финал на Международния ден на р. Дунав. Ще слушаме “2 Mеn Orchestra”. Това е проект на двама “екзотични” музиканти: Николай Иванов-ОМ – клавишни, китара, вокал, флейти, композиции, и Петър Йорданов –БЪНИ от група “Оратница” – всевъзможни ударни инструменти.
  Музиката, която творят двамата заедно, е синтез от стилове (Джаз, Етно, Амбиент, Електронни стилове, Сакрална и Езотерична музика) с акцент върху вибрацията на отделния звук. Темите са предимно от филмовата музика, композирана от Николай Иванов, а концертите им са характерни с дълбока вибрационна, изобразителна и красива музикална тъкан с много тембрални цветове от различните инструменти. Гост на дуото за случая ще бъде Маркус Ръст от Германия – тромпет, флюгелхорн. Той импровизира в стилистиките между джаз, етно, фюжън и съвременни стилове с различни групи, като в последните години работи интензивно с групата Masaa. Носител е на множество награди.
  Николай Иванов е автор на музиката на над 50 филма, участник в многобройни проекти в Европа, Азия, Далечния Изток, Африка, Арабския свят. Носител е на много награди за филмова музика между които „Златен кон на Леонардо” Милано, Най- добра филмова музика(Лос Анжелис индипендънт филм фест), Най-добър Саундтрак (Лисабон 2017) и годишната награда на Лисабон Филм Фестивал. През 1996 заедно с група актьори и още четирима музиканти участва в осъществяванета на най- високия концерт в света – на връх Калапатар 5350м. под Еверест, регистриран в Гинес.
  Петър Йорданов свири на кахон, хенг дръм, джембе, дарбука, тъпан и др. Заедно с група “Оратница” е обиколил повечето световни фестивали и музицира в Европа, Азия, Далечния Изток.
  Тримата ще подарят на русенци „Дунавски Залез“, в който по-голямата част от пиесите са специално подбрани и аранжирани за този проект. На брега на реката, в най-естествената среда, музикантите ще пресъздават мощната вибрация на водата и хармонията на природата.
  ВАЖНО! Ако времето е дъждовно, концертът се мести в Дом Канети на бул. „Славянски“ 12.