BunyVerse
My cart (0) 0

-

00:00

  ДевиРа, Ветрове, Реджеп, Емрах и Ая в концерт!

  EVENT

  event takes place

  ДевиРа, Ветрове, Реджеп, Емрах и Ая в концерт! Национален студентски дом

  25 November 2021

  25 Nov 17:00 Национален студентски дом

  Боряна, Йоана, Ая, Реджеп, Емрах, Бъни и Косьо за първи път в съвместен концерт.

  Музиката на ДевиРа и Основно Ветрове извира от най-дълбока древност и среща в себе си песенната традиция на народите отблизо и далеч. Певиците Боряна и Йоана Апостолови носят автентичното звучене на космическите български гласове, което двете претворяват в своя уникален стил, достигайки в звученето си Близкия Изток, Азия, Африка и Южна Америка. Музикантите Петър Йорданов – Бъни и Константин Кучев свободно се гмуркат в световния фолклор, търсейки пресечните му точки в различни форми. Хандпан и рафдръмът, кахонът, джембето и различните видове перкусии на Бъни са музикалната основа на групата, съчетани с лупър и звукови процесори за допълнителни атмосферни звуци. Константин Кучев пее и свири на цигулка, хърди-гърди, индийски ситар, който често звучи заедно с тамбурата на Йоана Апостолова. Боряна Апостолова е водещ мелодичен вокал на формацията, в двуглас с Йоана.

  Реджеп, Емрах и Ая са композитори, певци, музиканти и творци в широк спектър. Музиката, поезията, изразителността им докосва сърцата и душите със своята истинност, дълбочина, чистота и хармония. Тя е съвременна свещена музика, от Бога и към Бога. Братята Емрах и Реджеп Якъбови са композитори, мултиинструменталисти, певци, художници. Ая
  е светлият, нежен глас, който окрилява и извисява творчеството им. Музиката и картините на Реджеп и Емрах ни припомнят кои сме всъщност, вътре в нас.

  ДевиРа, Основно Ветрове, Реджеп, Емрах и Ая ще преплетат за първи път музиката си в една хармония на 25 ноември от 19 ч в Камерна зала на Национален студентски дом.

  Събитието ще се проведе при спазване на актуалните здравни норми.

  Предварителна цена на билет: 25 лв.
  Цена за вход на място: 30 лв.

  Очакваме ви, приятели!